Wij bezochten SVV en kregen PLIV op bezoek!

Deel dit bericht

Om voeling te houden met organisaties die zich bezig houden met het sociaal domein, nodigen we iedere vergadering een gastspreker uit om ons bij te praten over het onderwerp waar hij/zij in thuis is.
De laatste twee vergaderingen waren we welkom bij SVV en praatte Paul Rutten ons bij over waar zij zich mee bezig houden. Sinds april 2022 is er een nieuw bestuur aangetreden die werkt maakt van een positieve uitstraling van de voetbalclub. SVV werkt met vijf kernwaardes: trots, ambitie, samen, respect en passie die actief worden uitgedragen. De club is veel zichtbaarder in de maatschappij geworden.
Met name de maatschappelijke betrokkenheid maakte diepe indruk bij ons. Zo is er een Tour de Cultuur opgericht met het motto “voor altijd voor iedereen”. Hiervoor ontving SVV de Michael van Praag prijs.
De Football memories is er speciaal voor oud leden. Er is een samenwerking met de zorggroep: jongere leden gaan spelletjes doen met bewoners van de zorggroep. Er is speciaal aandacht voor jeugd die extra steun nodig heeft. En tot slot is er Hartveilig: 60 vrijwilligers hebben een cursus AED gedaan en kunnen reanimatie toepassen.

Anita Kupers en Marijke Zuidhof vertelden ons enthousiast en bevlogen wat het PLIV voor mensen kan betekenen. Wij waren onder de indruk van de hoeveelheid kennis die deze kanjers in huis hebben.
Van het invullen van belastingformulieren tot het doorverwijzen naar instellingen waar men geholpen kan worden; je kunt het zo gek niet bedenken of ze weten wel een oplossing te vinden. 
In de praktijk worden veel mensen door de gemeente naar hen verwezen, maar de subsidie die hiervoor verstrekt wordt is niet in verhouding met de hoeveelheid werk die door de vrijwilligers verzet wordt.
Ook de huisvesting (de locatie in de wijk Brukske is prima) zelf is uitgeleefd en behoeft vervanging.

Mocht je een goed idee hebben voor een van onze volgende vergaderingen, of ons uit willen nodigen bij jouw organisatie? Neem even contact op met onze secretaris via info@adviesraadsociaaldomeinvenray.nl.

Meer nieuwsberichten