Adviesraad ondertekent plan toekomstbestendige aanpak van wonen en zorg

De adviesraad is een van de 18 partners die dit plan ondertekenen. Het plan gaat in op wat er nodig is qua aanpassingen gezien de stijgende zorgvraag en het tekort aan zorgpersoneel.

Deel dit bericht

De adviesraad is een van de 18 partners die het plan toekomstbestendige aanpak van wonen en zorg heeft ondertekend. Ook heeft de adviesraad bijgedragen aan het tot stand komen van dit plan.

De aanleiding voor het plan is dat het aandeel 65-plussers in Venray de komende tijd flink toeneemt waardoor ook de zorgvraag enorm stijgt. Tegelijkertijd is er een groeiend tekort aan zorgpersoneel en moeten inwoners langer zelfstandig thuis blijven wonen. Dit vraagt om grote aanpassingen. En daarom slaan verschillende organisaties, waaronder de adviesraad, de handen ineen om samen te zorgen voor een passende woning voor ouderen én kwetsbare groepen.

Het plan gaat in op de noodzaak van het aanpassen van woning gezien ontwikkelingen die op ons afkomen. Ook betekenen de ontwikkelingen dat er meer mensen met een zorgvraag in de wijk komen wonen in de toekomst. Voor meer informatie, zie dit persbericht van gemeente Venray.

Meer nieuwsberichten